5 нояб. 2012 г., 15:45

Ако можех... 

  Поэзия » Любовная
918 0 1

Вдъхновено от песента на Beyonce " If i were a boy"

 

Да съм мъж, ако можех за ден,

щях да спя, със която си искам...

Без това да създава проблем,

без бутонът "Любов" да натискам...

 

Щях да дойда при теб ей така,

да се спра, да ти стана приятел...

Да те черпя едно, да ти стисна ръка,

да усетя дланта на предател...

 

Щях да искам на теб да приличам.

Да руша, правила да не спазвам...

Само с поглед души да събличам,

празни думи без край да приказвам...

 

Да разплача една, после друга,

да разбия света им на прах...

Да си лягам до свойта съпруга,

до рогата ù, тежки от грях...

 

Да си вярвам, че аз съм добрият,

не лошият мрачен герой...

Какъв съм, умело да крия,

да си взема от твоя покой...

 

Ако можех за ден, но, уви,

в този свят Бог ме прати жена...

Да обичам, да знам как боли,

щом един като теб оскърби любовта...

© Величка Русева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??