Не ме затваряй в рамката на празник.
Не съм жена за обич - само ден.
Навлезна ли в душата ти... Моли се.
ще бъде празник всеки миг блажен.
Не ми поднасяй лъскави пакети.
Аз не жадувам шумно тържество.
Задръж ръката ми във топли шепи.
И да поседнем в някое бистро.
Да помълчим загледани в стъклото.
Светът да е забързан - там отвън.
Да тръгнем онемели без посока...
Дъждът да топли... Ако не е сън...
© Людмила Билярска Все права защищены