Ако с този огън
не си горял,
ако в любовна клада
не си изгарял,
ако си живуркал като
свещ трептяща,
ако на други искрица
обич не си дал,
за какво тогава
си живял?
Отпиши се,
скоропостижно
си умрял!
© Валентин Василев Все права защищены