Ако решиш след време да си тръгнеш,
недей ми казва. Поглед наведи,
за да не прочета в очите
горчиви мисли. Да не ме боли.
Ръка за сбогом не подавай.
Не казвай: "Ще се срещнем пак.
Приятели да си останем."
Лъжа ще бъде. Няма ход назад.
Безшумно затвори вратата.
Във минало ме превърни.
Със пепел си покрий главата.
От себе си се отречи...
© Детелина Стефанова Все права защищены