Когато си тръгваш от мен,
не забравяй да заключиш сърцето ми.
Най-добре го вземи...То
без тебе едва ли така ще тупти.
Когато си тръгваш от мен -
избоди ми очите, и двете.
Да не виждат къде ще вървиш.
Да не... плачат по тебе.
Когато си тръгваш от мен,
ти вземи и ръцете ми, двете.
Да те топлят в самотните нощи.
Да прегръщат така, както ти и не би...
Когато си тръгваш от мен,
вземи ми душата, моята.
Тя не е онази бездънна кошница,
която да захвърлиш нейде встрани,
край пътя, по който ще те последвам.
© Нели Все права защищены