Ако си тръгна....
( на Човечето - милото до мен...)
Ако си тръгна с изгрева на път
и с птичите криле на юг поема
от тебе, спяща в топлата си плът,
целувка за раздяла как да взема?...
Ако забравя всичко... Просто ей така...
И чуждите огнища закопнея,
ако в постели мръсни вихри се страстта,
дали ще съм достоен да живея?...
Дали ще може пътя си назад
съвестта ми гузна да налучка?...
Ще мога ли след този маскарад
опрощение от тебе да получа?...
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены
Поздрави!