28 февр. 2017 г., 21:37

Ако-та 

  Поэзия
356 1 1

Ако утре ме тикнат в затвора,
че съм вдигнал немирно глава,
кой от всички роптаещи хора

ще застане зад всичко това?

 

Ако утре застана пред "Невски"
и народа на бунт призова,
всички "вярващи" в Ботев и Левски
ще ме целят със стари яйца...

 

Ако утре обаче излъжа
или взема нечестно пари,
всички медии ще ме излъчат,
интервюта ще давам дори.

 

Ако почна системно да лазя
и да лъжа от ТВ екрана,
може в листа партийна да вляза.
Може даже Министър да стана.

 

По-добре е строител на Баба.
Тези Ако-та много миришат.
С две ръце си изкарвам днес хляба,
а душата България срича...

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??