Автор: Генка Богданова
Ако те загубя,
светлината в мен ще угасне,
душата ми ще помръкне,
ще стана птица безгласна,
изворът в мен ще пресъхне.
Ако те загубя,
светът ми ще опустее,
зъл вихър край мен ще вие.
Сърцето ще загрубее,
мъката ще го убие.
Ако те загубя,
в капчица лед ще застина.
Безчувствен камък студен,
изгубен в снежна лавина –
това ще остане от мен,
ако те загубя!
© Генка Богданова Все права защищены