Ако тя
Ако тя е само спомен,
върху моята ненужна самота,
как във този свят огромен,
да загубя и намеря любовта?
Ако тя е само болка,
пълна със забравени от нас места,
как, кога и колко,
ще платя за вечността?
Ако тя е само радост,
не видяла никога във мен тъга,
как да и покажа младост,
във една отдавна остаряла суета?
Ако тя е само настояще,
как да я открия някъде преди,
във едно изгаснало огнище,
огънят отдавна вече не гори!
08.10.2006 година Фелис
© Светослав Савов Все права защищены