Ако ви мъка налегне душата,
ако затънете в житейската кал,
незабавно в ръце се вземете!
Бог за вас е планината създал!
Пътят нагоре плавно криволичи,
носи ви по била и по чукари!
Пътят за Орцево на песен прилича!
Вървете по него с ваш'те другари!
Вървете, вървете във планината
и стигнете ли там, където
нагоре се свършва вече земята,
ако ви пръстите ,,опрат'' в небето,
протягайки над вас двете ръце,
въздух дълбоко с гърди поемете,
намирате се вече в моето селце!
Поспрете малко и ...поплачете!
Ужким е хладно, а ви е горещо!
Мисъл и поглед към тях ви отвеждат:
Пирин и Рила са ей там, отсреща!
Сърцето и душата ви с обич зареждат!
Ако ви мъка налегне душата,
ако затънете в житейската кал,
незабавно в ръце се вземете!
Бог за вас е планината създал!
© Исмаил Али Все права защищены