24 февр. 2013 г., 11:47

Ако знаеше 

  Поэзия » Любовная
1226 0 19

Ако знаеше как те жадувам -
като пролетен дъжд  да се лееш
по ръцете ми - синори твърди.

Ако знаеше, че съществувам -
като слънце в деня ми да грееш,
докато топлина ме разгърди...

Ако знаеше как те очаквам
в тишината на времето спряло,
със смеха си да я накъсаш.

Ако знаеше в мен как приплаква
неживяният порив за цяло
като струна очакване късно.

Ако знаеше как с тебе тичам,
дъх изгубил далече в безкрая
и в мечтите ти сънища сея.

Ако знаеше как те обичам,
би дошла с мен във Ада и Рая
и ще знам за какво да живея...

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??