АКРОСТИХ ЗА АПОСТОЛА
Вечна слава за дело свято, свято и народно!
АПОСТОЛЕ български, всичко даде ти за отечество родно...
Смърт или свобода!
И себе си, дяконе, ти пожертва за народа!
Люлка робска народа люлее,
Лют турчин и иго тежко в родина вилнее...
Едно ти сърце юнашко за свобода АПОСТОЛЕ силно заби,
В тиранина вековен ти нож поби...
Свято името ти, дяконе, ще остане,
Като грохот в скали - мощен, вековен,
И БЪЛГАРИЯ ще те спомня всеки ден!
© Борислав Симеонов Все права защищены