Когато „пожелаеш”
живот в гърло
да те притисне.
Сядай да ридаеш,
но като първо
здраво зъби стискай.
Искаш да мечтаеш?
Тогава знай
и смело искай!
Че вместо да роптаеш,
себе си познай
висок и нисък....
© Георги Бъчваров Все права защищены