Лепкавите извинения
се топят. Че жега бол.
Пломби вадят. Без съмнение
ми докарват зъбобол.
Прималява ми от втръснало,
захаросано: Простѝ!
Току-виж, че ме прокъснало.
Прошка. Диабет... И ти.
Хич не си подритвам здравната
книжка. Жълта? Имам, да!
Инатливо своенравната.
Вече здрава. За беда...
© Надежда Ангелова Все права защищены