Ангел
Устни нежни, поглед мил
една усмивка с чар облята.
Ти ли в съня си бил
или реален някъде си на Земята?
Очи дълбоки, тъмни кат ноща,
пронизващ поглед в мене озарен.
Търся те наяве аз сега
не в съня да си, а в моя ден.
Думи нежни нощем ми шептят
с лик на агнел тихо идваш,
любовта ми водят, да ми подарят
е ето, че при мене ти оставаш.
Търсих те тъй дълго аз,
лутах се безумно в забрава.
Щастлива вече съм в този час,
моят ангел с любовта си ме дарява.
© Мария Амбова Все права защищены