Превърна себе си в ангел,
а аз мигом станах пътник.
Ден и нощ пътувам, ангеле,
от този в онзи свят.
Уморих се, ангеле, остави ме
нека да поспра и да отдъхна.
Да заспивам без да те жадувам,
да се будя вече със усмивка.
Багажът от спомени много тежи,
а го нося ден по ден, нощ след нощ.
Заключи ги, ангеле, в сейфа при теб
аз ще трупам още от живота опит,
през този земен път.
За го споделя със теб във вечността.
© ЕЛЕНА ГОГОВА Все права защищены