17 мар. 2008 г., 10:29

"Ангел" до сърцето 

  Поэзия
632 0 3

"Ангел" до сърцето

 

Белязана навеки от Лукавия

с тъмен знак на лявата ми гръд,

до сърцето враг поставен е,

тризъбецът тупти на мойта плът.

 

От млада кръвта ми отравя,

черна сила разделя, владей,

в разума път си проправя,

в съня и в живота тъмней.

 

Настана време деятелно

с тамян Безименния да зова,

думи да отроня страдателно,

че сама ковчега си кова.

 

Греховна Него ще помоля

ноктите от мене да изтръгне

и невинна да остана гола,

та душата ми към Бог да тръгне. 

 

За мен не ще разцъфне пролетта,

сърцето ми - догарящ факел,

но по-добре робиня на смъртта,

отколкото в ръце на Паднал ангел. 

© Борислава Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??