Ангели не чакам на Задушница–
всички отлетяха като спомени,
щом съдбата- Божия послушница–
с креп съши крилата им поломени!
Някъде в небето са– пораснали
в сънищата приказни създания–
тихо сеят сред звездите бляскави
тайнствените свои заклинания!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены