АНГЕЛСКО ВИНО
Божествено, божествено е виното, което
по ангелски се пие горе във небето.
Ангелски, ангелски песни запяваме,
когато във вино душите удавяме.
Жена недолюбих и род не прежалих
за твоето вино, ангеле мой,
след глътката вино залюбвах Родина,
след глътката вино, Родино, бях твой!
Във обич се вричаме с чаша в ръцете.
Аз глътка отпивам и вече съм твой.
След глътката вино ти падам в нозете.
О, пленник съм аз, пленен съм без бой!
Червеното вино с земляци отпивам,
с тях глътката сладка е, сладка е, хей!
О, с песни за вино аз сладко заспивам,
и моята песен ще вятър отвей.
© Ангел Петков Все права защищены