От перваза на облака бял,
акостирал до изгрева ален,
спуска Бог седемцветен воал,
та магии Земята да галят.
И възкръсва отново светът
от хиляда нюанса зелени.
По реките, с води до ръба
сплита времето своите вени.
Сляпо беше небето до вчера –
днес е Рай, хоризонта взривил.
Рой ята своя път ще намерят...
Добро утро, прекрасен Април!
© Деа Все права защищены