Ноември-ласкав и добър
запали златна вощеница.
Жадува пламък всеки двор.
Зазорява. Небесна плащеница
Архангел Михаил над нас разстла...
Една невидима процесия
от живи спомени в сънни поля
в душите ни любов възнесе.
Задушница раздава с поглед благ
и опрощава всекиму вините!
Душите ни се топлят с плах
зов.И тихо преглъщаме сълзите.
Архангеловден '2020
Ямбол
© Стойчо Станев Все права защищены
Благодаря за високата оценка на Цвете и Силвия!