Вървя по павета - стъпвам напето,
влизам в приказен свят -
при Ваня - Маркони има бонбони,
дори кафе с шоколад.
Звънче на вратата, роял по средата,
по стените - безброй светове,
опашчица мята, и се бута в краката
Рупи, а Жоро чете.
Глъч и усмивки, тихи запивки,
купон, след купон се редят
сезонните балове, с шапки и шалове -
са нашият приказен свят.
© Валка Все права защищены