Асиметрично
Добре,
че сме двустранно
симетрични.
Представям си
как бих се възприел
хексагонално - тъп,
октаедричен
или
в асиметричен паралел.
Природата
се е съобразила,
да ни дари
с една централна ос.
И двойственост
по нея е развила,
решавайки
човешкия въпрос.
Та оттогава.
Още оттогава,
човекът
е двустранно същество,
което се
самоопровергава.
Понякога.
Без смисъл.
Цял живот.
© Александър Калчев Все права защищены
как бих се възприел
хексагонално - тъп,
октаедричен
или
в асиметричен паралел."