АСМОДЕЙ
Откога ли насам се навърташ?
Слушай, чупката! И да те няма!
Ти напълно си луд, ти превърташ.
И скучаеш ужасно – за двама.
Точно тъй ли намери утеха –
през пролуките да ми надничаш?
Колко мразят те, всички те клеха...
Хващай пътя си, ако обичаш.
И недей ми намига лъстиво
със очите на друг хубостник.
Трудно паля се, бавно изстивам.
Меся хляба си. Ти просеник
ми предлагаш. На всичко отгоре
райско плодче и чаша абсент...
Откажи се! Не искам да споря!
Ще остана за теб прецедент...
Чу ли, хващай си пътя! Не чакай!
Скрий се в своя уютен, стар мит!
Разрушителю древен на брака,
бързо беж, докато... не си бит!
Асмодей
– в еврейската митология – зъл дух
на браковете, разлъчник.
© Алина Стоянова Все права защищены