Пристигна август с аромат на зряло грозде
и смокини.
Къпини зреят по зелените поля.
Наливат ябълките меден сок.
В полето зреят тежки дини.
Преливат делвите от мед.
Тревата грее като чисто злато.
В небето синьо - ластовиче ято.
И пъстри са широките поляни
от билки и цветя засмяни.
Сред тях се щурат мравки работливи,
щурци, калинки, пеперуди причудливи.
През месец август топло слънце грее.
През месец август волно се живее.
И пари морски пясък под нозете.
Дари ни август със слънце, въздух и вода.
Дари ни август звездни нощи.
Дари ни август с бронзов тен.
Ще си отиде август с предчувствие за есен.
С птичи полет към Южните страни.
Простили се с гнездата си до следващото лято,
тъгуващи за август със синьото небе.
© Румяна Маринова Все права защищены