АВТОПОРТРЕТ НА 70
Почти седемдесетгодишен.
По-инак казано – старик.
И – стихове когато пише,
във тях е изпилен до вик.
И от какво тесто е месен? –
до днеска никой не разбра.
Ще се превърне утре в песен.
Във птица – странна и добра.
Във свят на злоба и омрази,
на завист, подлост и лъжи
навярно Господ Бог го пази,
че своя Път да продължи.
Седи на Седмата си пейка.
Печален. Трезвен. И самин.
И някой ден ще си офейка
към Рая в небосвода син.
Те – римите му, слитат свише.
Записвам ги. И ги чета.
Старик – седемдесетгодишен,
дошъл за Обич на света.
16 януарий 2024 г.
гр. Варна, 15, 45 ч.
© Валери Станков Все права защищены