АВТОСЕЗОНИ
Дали ще бъде страстна августовска песен,
или нежна пожълтяла есен,
сякаш ми е все едно.
Мойте лястовици вече си отиват
и какво, че само след година
пак ще дойдат в старото гнездо?
Важното е, че отново ще го има,
защото и в последната си зима
ще го пазя със любов,
за да тръгне всичко отначало
и да бъде пролетта им бяла
без петна от зло.
© Ангел Веселинов Все права защищены
"...за да тръгне всичко отначало
и да бъде пролетта им бяла
без петна от зло."
Да!