Аз харесвам есента!
В летни багри е гората!
Ходя мокър под дъжда
и се радвам на сланата.
Аз харесвам есента!
Като… пролет е красива!
Падат сухите листа.
Дюлята ми е плешива.
Аз харесвам есента!
Парното си пускам вечер.
И с одеало през нощта,
с две пижами съм навлечен.
Аз харесвам есента!
Тя е сякаш, старо злато!
Но обичам в есента
само… циганското лято!
Юри Йовев
октомври 2024 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »