Казваш, че мен обичаш,
но същността ми отричаш.
Не ме приемаш изцяло,
искаш да ме превърнеш в копие избледняло.
Желаеш да бъде копие на своите мечти,
за да се почувстваш спокоен ти.
Не разбираш, че аз живея волно.
това наричаш ти фриволно.
Не усещаш в мен страстта към живота,
опитваш се да ми наденеш хомота.
Не разбираш, че имам пламък за живот,
желаеш да ме превърнеш в твой роб.
Не съзнаваш, че имам своя идентичност,
виждаш я като циничност.
Искаш да ми изтръгнеш същността,
предпочиташ в оковите ти да стоя.
Желаеш те да бъдат за мен прегръдка,
докато казваш, че съм най-голямата ти тръпка.
Свободата не знаеш ли, че е висша ценност,
аз от нея имам потребност.
Вярваш, че свобода за мен означава разврат,
но това не е моят свят.
Свободата си и себе си аз ценя,
от оковите ти желая да ги защитя.
Мен цяла не може да приемеш,
сякаш желаеш индивидуалността ми да отнемеш.
Обикнал си представата си за мен,
затова е тъжен твоят ден.
Създал си своя илюзия за любовта,
която не мога да сбъдна в реалността.
Привързал си се силно в мечтата за нас,
не осъзнаваш, че мачкаш душата ми в захлас.
Всяко мое действие събужда теб раздразнение,
което пламва гневно представление.
Нима обичаш една жена,
чиито действия за теб са развалина.
Какво е за теб любовта?
Контролиращо опиянение или красиво явление?
© Симона Господинова Все права защищены