Аз не мога да бъда спокоен,
ако ти си от мене далеч.
Затова и на тропика зноен,
и на Арктика в ледната глеч,
през пустинни и снежни полета
всеки ден,всеки миг, всеки час
аз намирам към тебе пътека -
обичта е най-верен компас.
И когато при теб се завръщам
те откривам, учуден и мил,
по-красива, добра и насъщна
и за нищо не бих те сменил!
© Иван Христов Все права защищены