Аз не обичам насилието,
жестокостта дълбоко мразя.
Ненавиждам безсилието.
Чисто сърцето си пазя.
Аз не обичам алчността
и хора жадни за власт.
Ненавиждам пошлостта,
предпочитам любов пред сласт.
Аз не обичам фалша и лицемерието,
мразя хората, които са двулични.
За мен най-важно е доверието,
а фалшивите хора са ми безлични.
Аз не обичам клюки и скандали,
хора, които сплетни кроят.
Мразя хората вандали,
които с лекота рушат.
Аз не обичам хората обезверени,
ненавиждам тъгата в техните очи;
мразя когато са неуверени,
и когато някой страда и мълчи.
Аз не обичам ограниченията,
мразя хора с ограничено съзнание.
Аз обожавам приключенията
и съм свободолюбиво създание.
Аз не обичам хора във плен
на своите души или разсъдъци.
Мразя да се държат лошо с мен.
Ненавиждам хора с предразсъдъци.
Аз не обичам, когато хората строят
и рушат красивата природа.
Днес добрите хора на пръсти се броят,
а лошотията е в човешката природа.
(Вдъхновено от Владимир Висоцки)
© Татяна Все права защищены
Превю в мрежата ли е това?