28 дек. 2010 г., 14:43

Аз нямам душа и не мога да плача... 

  Поэзия » Любовная
748 0 2

Дали „Завинаги” е думата, която аз умея?

Цигареният дим опари капилярите в сърцето ми…

И ще успея ли насила пак да се засмея?

Театърът във погледа ти

 си открадна въздуха от дробовете ми…

 

Дали „Обичам те” е просто шепа срички?

Ръцете ти прогониха със безпощада ласките…

Защото аз съм стъклен ангел в твоите игрички -

ще се строша в ръцете ти, тъй както чашите…

 

А куклите не могат с сълзи да заплачат…

Нали са стъклени предмети без душа?

Защо тогава в гърлото ми нещо дращи

и пречи ми да кимна и да замълча?

 

Мълчанието наруши отново тишината…

Изхвърли фаса и го смачка със обувка…

„- Върви, момиче! Вън си от играта!”

И ангелът се счупи в твоите преструвки!

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??