***
"Жди меня, и я вернусь..."
К. Симонов
Аз те чакам още, мили,
да се върнеш у дома.
Откога не съм броила
колко свещи досега
свещникът ми изгорил е,
колко капчици роса
прагът ми до днес попил е.
Но не идва сутринта.
Виж - прозорчето ми свети,
тъмнина не влиза тук.
Щях ли тъй да пазя светло,
ако криех вътре друг?
Устни - сключени в молитва.
Длани - лозови листа.
Клепки - загорчало вино.
Сълзи - лепкава смола.
За децата неродени
моля се да ми простят -
надали ще имат време
някога да се родят.
Но те чакам още, мили -
уморена от тъга,
променена, друга, сива,
но спасила любовта.
Ти недей да ме забравяш,
ако бродиш по света.
Ще се върнеш ли? Не зная,
но те чакам все така...
23.04.2005
© Василена Все права защищены