А З Б У Ч Н А
ПРИТЧА ЗА ЖИВОТА
Свърши страшния потоп!
И на остров в океана
буйна веселба настана.
Свирят гайди и китари,
скачат всички живи твари:
Агънце до Алигатор,
Бик до Бръмбарче рогато.
Враната до Вола тропа.
Гущерче дайрето хлопа.
Дроздът пее.Динозаври
скачат до мънички Ларви.
Иху!Иху!И-ха-ха!
Елен Ежко завъртя.
Жаба с Жерава танцува.
Заек със Зебра лудува.
Иху!Иху!И-хи-хи!
Игуана танц върти.
Конят до Комар се хваща.
Лиса с Лоса валс подхваща.
Мравояд до Меца тропа.
И-ха!И-ху!Хопа-хопа!
Невестулка с Носорога
танц върти до изнемога.
Охлювът с Орангутана
ръченица пък подхвана.
Прилеп тропа до Пингвина.
Ракът свири с раковина.
Сова пее на Сърнето.
Тигър скача до Телето.
Усойница и Улулица
веселят се от душица.
Фазан и Фламинго пеят.
Хермелини им се смеят.
Цикади църкат до премала.
Чапла весели Чакала.
Шилето Шаран целува.
Щраусът с Щурец танцува.
Трили – ли- ли!!Тра-ла-ла!
Ех,че буйна веселба!
Ястреб гушка Язовеца.
Пеят Ярка с Яребица:
Юпи! ЮПИ!!Тропа-троп!
Свърши страшният потоп!
И-ху!И—ху!И-хи-хи!
Пак животът победи!
© Генка Богданова Все права защищены