Колко ще струва от теб да си купя
малко любов, ти как я измерваш?
В грам или в метър, ти как я продаваш?
С пари ли ти плащат, или с какво?
Липсва ми обич, а ти имаш много,
даже продаваш, я дай да си купя!
Имам пари, мога да си я плащам,
дай ми я, цялата твоя любов!
Ето парите, вземи ми ги всичките,
аз пък ще взема таз твоя любов,
ще я раздавам безплатно на другите,
ти да обичаш още не си готов.
Взех любовта ти, продаде я цялата,
сега е сърцето ти празно, нали?
Нямаш ли срам, как ще кажеш на другите:
"Продадох любов, за да имам пари"?
Нека на теб, тъй както на всичките,
малко любов да ти подаря...
Вземи я, недей да изхвърляш трохичките,
които ти се полагат от любовта!
© Илияна Димитрова Все права защищены