1 . Правим си колекция
от паднали листа.
А вятърът ги грабва и развява.
И той е като другите деца:
със същите неща се забавлява.
2.
Порастне ли, каква ще стане тя?
Не знам, но лекарка - си мисля аз - защото,
намира "живи" между мъртвите листа
и иска да ги върнем на дървото.
3.
Да, бързам аз, но бърза ли детето?
Тъй честичко отбива се в страни
и все по най-високото върви,
във всичко вижда
стълба към небето.
© Цонка Петрова Все права защищены
Глаголът порасна е без буквата т, извинявам се, не го бях забелязала!