Баба каза, че си бил в кафенето квартално,
бил си там цял ден,
да си говориш със всички познати
и новите клюки да разбереш,
да поразлистиш някой вестник,
да поиграеш на табла с приятел
като във времето старо,
когато бил си дете,
да разкажеш пак и пак за войната,
въпреки, че никой няма да те разбере,
и тъжно ти било, но и смешно,
някак си си предусещал нещо
и си успял да живееш максимално
в деня преди да умреш.
© Ани Все права защищены