Преди две-три вечерини,
покрай осъмски градини
сбра са многу свят кадърин.
Туй - сълоня - беши пълин!
Гледам - Мара съ задава!
Въх, чи чуду! К`во пък става?!
В Открувенуво си беши,
уж дъ стани я мързеши...
- Бабо Маро, съща хало,
как сколаса, та дуфтаса?
- Чуф, чи булкътъ Фиданкъ
в Лович дигъла сидянка,
пъ си рекуф - тъй ни бива,
трябва там дъ съ утива!
Как биз мене туй ша стани?
Обищала съм ут лани!
Ида! -речи-Тръгнаф веки,
тъй дъ кажити на фсеки!
И си право дума казъ,
там я секи зъбилязъ.
Баба Маръ си й кръсивъ,
Стравъгантнъ, обичливъ,
Потрушиха си кръкатъ
да я срещът от колатъ,
мясту секи и придлагъ,
амъ тя съ ни излагъ,
седнъ си кът баба съща
зъд кулоната мугъща.
Пудир туй що песни пяхъ,
що сълзи ут смях пруляхъ
баба Маръ кът ръзправи
ка съ гонят луди крави...
Бравос, Маро, тъй та искъм!
Ти рудена си артисткъ!
А Фиданкъ й впичътленъ
и ду гроб ти й задълженъ!
© Теменужка Маринова Все права защищены
Яс въпще ни съм забрайла.
Йощи малку имам памет,
ма ф акъля съм замаяна.
Толкуз убауу искарах
ф Лович, га дудох при тебя...
Посля одих пукрай Варна.
Зяпах пу мурету ледену.
Утре пъ ша заминавъм
ф африканцкатъ чужбина.
Съм на Госпуд благударна!
Мъ убичъ, кът руднина.
Ша та мисла, ша са сбадя,
щом у назе са завърна.
Стискай палци на краката,
да не мъ удари слънциту.