Баба Марта
Баба Марта пристига
и пролетното настроение повдига,
бяло и червено в мартеницата се редуват,
птиците за простор бленуват,
а хората - за слънчева омая жадуват,
хормоните между тях почват неудържимо като стихия да бушуват,
страстите - помежду си да лудуват,
топла зора ни приветства,
тя е нашата благословия,
а пролетта е красивата ни орисия!
© Пламена Сомова Все права защищены