Да вярвам в теб, това е смисъл
за да не спирам, да живея.
Отдавна бих се аз отписал,
но ти си повече от фея.
Без тебе, сам, ще полудея
и ще пропадна вдън земята.
Чрез любовта ти ще успея,
защото ти си ми душата.
Животът строг ни е орисал
да теглим, може би. Не смея
да се оплаквам. Не съм питал
за мъките - ни Бог, ни Змея.
Без отговор ще проумея
нещата само с теб, жената
даряваща безкрай... Копнея -
защото ти си ми душата.
Къде не бях, къде съм скитал
изгубил дните? Не жалея
за прежна младост, там опитал
от глупост и лъжи. За нея
и сълза не ще пролея,
че пред мен е красотата
на пречудната... Лелея -
защото ти си ми душата.
И няма да се пропилея
в нищото на нищетата.
Ще ме има с теб, ще пея...
защото ти си ми душата.
© Асенчо Грудев Все права защищены