Ох, Василе банго, таз година мина.
Циганската Нова вече е дошла!
Старата изниза дните през комина –
Новата пристана с дългата метла.
Много е летяла, тук се приземи! –
в шарена трапеза, в пуйка и вино,
и прасе с лимонче, в смях и веселби.
Лошото отмина дето е било.
Ох, Василе банго, гост ни днес бъди! –
с плюшени играчки, с цветните мигалки.
Дряновица нека старите гърби,
на деца израсли – сватби, нови свалки.
На Айшето наше пожелай успехи
в кражбите в чужбина. И на Сара – тука.
А на всички дребни – топли нови дрехи,
тонове метали – мен – кажи на слука.
Ох, Василе банго, хубаво ни беше,
таз трапеза пълна нека продължава.
Тъй да я оставим!... Сняг навън валеше.
Нека! – че да стопли цялата държава!
© Иван Христов Все права защищены