Басня
На Данаил Добрев - Динката
От Сапоро,
Прасето се завърна скоро.
И във вестник „Свинска мисъл”
своите премеждия описа:
как там, във свинския обор,
дето газиш в кал и тор,
имало съревнование –
провеждало се свинско състезание.
Много прасета от цяла Европа
и... наш представител на „Родопа”.
Той се казвал Динка Дебели.
Всички го гледали онемели!
Бил охранен, закръглен, набит
и без съмнение бил фаворит!
Комисията веднага решила –
Прасето тя наградила
и под звуците на тромба –
номинирала за „секс-бомба”!
© Русин Катански Все права защищены