/За малки и пораснали деца!/
Цял месец се дочува
неспирен мюзик-бокс:
оркестърът на Щурчо
и Жабешкият хор!
Маестро Кикерицов
си търси в тон - жабо,
а Щъркът дирижира
пред блатно общество...
Ще има чудна сватба!
Вековната Гора
ще сменя пак декора -
за бурна веселба!
Лъвът - Лъвица взима!
Работила е в цирк...
Коронният й номер -
прескок на огнен диск!
Поканен е да пее
тенорът сладкоглас -
славеят Славчо - лидер
на сцените у нас!
И прима - Чучулига,
и Сврачият поп-фолк,
и трели на Авлига
с джаз-бенда на Вълка!
Венчавката ще води
самият Кум Лисан!
Трапезата е дело
на мастър шеф Глиган!
А плодовата торта,
с коронка от фурми,
сладкарката Медуна
с любов ще сътвори!
Купонът ще е пълен.
И Зайко - глашатай,
до край ще се напъне
да тича тук и там...
Пътеката - сред рози!
Под лунен балдахин
светулки образуват -
Звезда - за първи син!
Така де!Да се знае,
че Лъв се жени тук!
Бригада "Службогонци"-
напряга слух и дух...
А царствената двойка
им кима с присмех ням:
- Сега сме Ви икона!
От утре - страх голям!
© Маргарита Петрова Все права защищены