Искрен живопис е
без снимки, но сниман.
Красива рисунка
без планирано пътуване.
Без да брои дните,
без да брои нощите,
полита към звездите,
високо при мечтите.
Чувствайки всяка
крачка на вятъра.
И когато тъгува
и когато се усмихва.
Изживявайки мига
неизменно постепенно
без капка бързане,
без минало забавяне.
В лабиринт от объркване,
където лъчите откриват тунела.
Без човешко усложнение,
без бягства от чувствата.
В безумие от светлина,
някъде там отвъд нещата
поглед в затъмнение
тъй естествена и чиста.
Без заповеди и насилие,
в борбата без войни,
а отвътре ангел пазител
по - силен от всякога.
Без дори кътче лицемерие,
без купища от лоши мисли,
в цветове, небеса от песни
миг един, живот в обичане...
© Лили Вълчева Все права защищены
Влади, Тони и Съни, огромни прегръдки за вас!
Усещам как изгравя слънцето, когато сте тук, независимо по кое време на деня! Вие сте Светлина!