Задлъжнях към васалите,
верни на залеза,
първа лепта небето прие.
Разпродадох мускалите,
вързах си наниза
златни пламъци за дефиле.
Завладя ме пиянството
с пурпурни блясъци
и рубинена кръв засия.
Прекатурих пространството
с мощните тласъци,
наследени от родна земя.
Залюля се червената
огнена странница
и потъна зад хълм извисен.
Зажадняла знамения,
божа избраница,
бди душата с взор осенен.
© Светличка Все права защищены
Благодаря ви за ❤ !