БЕ
Внезапно бе... Внезапното успя
да тръгне след кахъра на жените,
загубили в чужбина син - баща
на внуци свити под върбите.
Измамно бе. Измамното се скри.
Изпод полата щръкнаха очите.
Модално гледат сбръчкани беди
следобед, под сайванта на мечтите.
Прощално бе. Прощалното откри -
всичко свършва без да е познало.
Следи, следи, а малките сърни
се спъват в плътно огледало.
Опасно бе. Опасното нави
на красотата стъклени пендари.
Жени, жени сред пладнешки мъгли
се лутат в блеснали дувари.
Забавно бе. Забавното мълчи.
Опипва наш'то заблуждение.
Крещим! Прегракнало следи
разкрач, а след разкрача откровение.
©Марин Лазаров
© Марин Лазаров Все права защищены