На бедняка му дайте надежда,
блага дума, хляб и вода,
той не носи скъпа одежда,
няма вила нито кола.
Но не знае какво е просѝя,
да, бедняк е, но просяк не е.
Жив е някак, крета горкият,
нощем плаче като малко дете.
Сутрин става, назад не поглежда,
пак с усмивка посреща деня.
На бедняка му дайте надежда,
къшей хляб и чиста вода!
© Руми Все права защищены