януари 2014 Румяна Славова
На малки глътки ме отпивай,
че бързаш ли,
ще се задавиш!
Аз съм като Лудо биле -
ефектът ми е твърде силен!
Ако слабо е сърцето
лесно ще се пукне
щом кръвта ти
се размеси с мене!
На вкус съм сладка -
чак нагарчам!
Не съм водица ненапита...
Главата ще ти завъртя пиянски,
дорде ти притъмнее
и на кой си свят ще питаш!
В гърлото ще ти присядам
и задух ще те мъчи!
Отрови като мене
се преглъщат трудно,
парят във очите
и нямат антидоти!
Щом веднъж отпиеш -
отърване не ще да има...
От абстиненция разтресен
ще ми търсиш името с' свещица
и молитви ще бълнуваш!
Ако те е страх, човече,
за мене устни не разтваряй -
аз живота ти ще взема!
Но ако смел си и си силен
ще е ефектът ми терапевтичен -
ще ти излекувам, трайно, самотата!
© Румяна Славова Все права защищены
Преди 20 години съм била на 10...никакъв шанс