Вълните удрят бряг самотен,
разбиват се на пяна и умират
и само вятърът сиротен
далечни спомени намира.
Разказват те за друго време,
за чувства бурни и красиви,
за черна мъка, тежко бреме,
за хора някога щастливи.
И ето, в миг стрелки се връщат,
брегът отново оживява
и мрак и свтлина пак се обръщат,
и океан от страсти закипява.
......................................................
Момичето е приказно красиво,
вълшебна лунна светлина я прави нежна и тъй
Жива магьосница на любовта.
Момчето – хладен морски бриз,
омайващ с дъх на сила, вяра и любов.
Да... двама лудо влюбени са те,
целуват се пред пълната Луна
на този бряг студен и пуст
и сгряват те със своите сърца
нощта, света и идващия ден.
Но зла съдба им завидяла,
простряла своя черен пръст суров,
момичето в болест оковала
и с любовтта им тя се подиграла.
Момчето гледа своята любима
и плаче с глас неутешим,
а Тя му казва:
„Върви, обичай друга, бъди щастлив... аз си отивам”
Той тихичко мълви:
„Не искам друга, за мене друга няма, ще бъда тук, до теб”
Въздишка, стон, последен поглед
и мъка някаква безкрайна в очите черни и красиви.
„Обичам те” - той тихичко прошепва,
но само празен глас потъва в тишината.
Прегръща топлото ù тяло,
целува бледите ù устни и
бавно бавно се отправя
по стръмен склон, бодлив и тесен,
към онзи бряг - щастлив и весел,
сега потънал в грозна самота.
.........................................................
Морето черно пак бушува
и няма мир ни нощ ни ден.
Скали самотни стоят и чакат
ураган да ги освободи от плен.
И само в синьото небе
два бели гълъба летят и се обичат,
далеч са те от грешната Земя,
от злоба, завист, болест и омраза.
И всеки ден нов изгрев те посрещат,
надеждата на силната любов,
че няма да изчезне тя безследно
и вечно ще живее в полет нов!
© АД Все права защищены