Тази вечер не заключвай вратата,
бял гълъб в стаята ти ще лети,
аз го пратих да те пази
от всички тези злини.
Ти заспивай,
той над теб ще бди,
спи спокойно,
все едно, че сме сами.
И когато се събудиш,
ти отново ще си сам.
Ще осъзнаеш,
че било е само сън,
а белият гълъб отлетял е навън.
Но ти не тръгвай след него,
не го търси,
намериш ли го - той на прах ще се строши!
© Ваня Все права защищены